Pri slávnostnom prestieraní sa žiaci inšpirovali Mozartom, Dianou i Popoluškou

14.12.2006 Kežmarok

Kežmarok 14. decembra (TASR) - Slávnostné tabule inšpirované Mozartom, princeznou Dianou či rozprávkou o Popoluške pripravili študenti Hotelovej akadémie v K...
Kežmarok 14. decembra (TASR) - Slávnostné tabule inšpirované Mozartom, princeznou Dianou či rozprávkou o Popoluške pripravili študenti Hotelovej akadémie v Kežmarku v rámci tradičných Vianočných gastrodní.

Budúci kuchári sa prezentovali špecialitami studenej kuchyne, dobrotami z medovníka, zákuskami a inými maškrtami. V poradí už 16. ročník trojdňového podujatia sa dnes končí.
\"Všetky tabule sú krásne. Mňa zaujali najmä tabule s podtitulom Podmorský svet, Tri oriešky pre Popolušku, Lady Diana, Mozart a podnetná je aj Večera majstrov maliarov, \" uviedla dnes pre TASR riaditeľka školy Sylvia Holopová. Spresnila, že hotelovú akadémiu navštevuje v súčasnosti 635 žiakov. Maturovať bude 98 chlapcov a dievčat denného štúdia a pre 105 žiakov tretieho ročníka sa príprava na povolanie skončí záverečnou skúškou.
Šestica tretiakov, ktorá pripravila slávnostne prestretý stôl inšpirovaný 250. výročím narodenia hudobného skladateľa, pamätala aj na detaily. Žiaci si všetko zabezpečovali sami, vrátane starožitných stoličiek či \"dobového\" jedálneho lístka v nemčine.
Inšpiratívnym bolo aj vianočné stolovanie v jemne fialovej a striebornej farbe. Spolu s dekoráciami a stromčekom s ozdobami v rovnakej farbe pôsobilo naozaj slávnostne. Autorky nazvali súťažnú tabulu Moderné Vianoce. \"Porota nás zaradila do prvého pásma, \" tešila sa hodnoteniu tretiačka Miroslava Sedláková.
\"Bola som na gastronomickej výstave v Salzburgu. Strieborno-fialová je najnovším trendom, \" povedala pre TASR pedagogička Anna Zákutná. Dodala, že práce študentov hodnotili nielen pedagógovia, ale aj odborníci z tatranských a podtatranských hotelov. \"Zhodli sa, že tento rok bol vynikajúci. Dokonca tak, že všetky tabule sa umiestnili v zlatom a striebornom pásme. Bronzové (tretie) miesto zostalo prázdne\".
Hotelová akadémia v Kežmarku zorganizovala podujatie tak, aby časovo korešpondovalo s vianočnými trhmi v meste. Študenti pripravili pre návštevníkov aj kultúrny program s vianočnými koledami a vinšami a osobitný priestor venovali najmenším - deťom z kežmarských materských škôl.
 

Vyberte región

mark